Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2015 09:12

ABD'deki orman yangınlarında binlerce kişi tahliye edildi

ABD'nin Washington, Oregon, Kaliforniya, Idaho ve Montana eyaletlerinde geçen haftadan bu yana süren orman yangınları nedeniyle binlerce kişinin tahliye edildiği bildirildi.

ABD'deki orman yangınlarında binlerce kişi tahliye edildi
yangın,abd,

Amerika Birleşik Devletleri'nin batı eyaletlerinde geçtiğimiz haftadan beri görülen orman yangınları bazı bölgelerde etkisini artırarak devam ediyor.
Yerel basın organlarında çıkan haberlere göre, Washington, Oregon, Kaliforniya, Idaho ve Montana eyaletlerinde yaşanan orman yangınları nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.
İtfaiye yetkilileri, yangınların en şiddetli şekilde görüldüğü Washington eyaletinde henüz kontrol altına alınmamış 16 yangının devam ettiğini ve bu yangınların toplam 2 bin 383 kilometrekarelik bir alanı kapladığını açıkladı.
Çarşamba günü 3 itfaiyecinin yangını kontrol altına alma çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği eyalette, vatandaşlardan yangın emniyet şeritleri oluşturulması konusunda itfaiye ekiplerine yardım etmeleri istendi.

Öte yandan, hava durumundaki değişim nedeniyle eyaletin yangından etkilenen bölgelerini saran duman bulutunun gece saatlerinde dağılması bekleniyor.

Fakat yetkililer, dumanın dağılmasıyla birlikte artan hava kalitesinin, yangını daha dengesiz ve yoğun hale getirebileceği uyarısı yaptı. 

Başkan Barack Obama, Washington Valisi Jay Inslee'nin talebi üzerine cuma günü eyalet için federal düzeyde acil durum ilan etmişti.

Oregon'da Ulusal Muhafızlar görevde

Washington'un güney komşusu olan Oregon eyaletinde, en az 14 yerde şiddetli orman yangınlarının devam ettiği bildirildi.

Eyaletin batı bölgelerinde onlarca evi kül eden yangınlarla mücadele için, Vali Kate Brown, ABD ordusuna bağlı Ulusal Muhafız birliklerini göreve çağırdı.

Kaliforniya'da 12 binin üzerinde itfaiyecinin, eyaletin çeşitli bölgelerinde devam eden 17 orman yangınını söndürmek için seferber edildiği öğrenildi.

Sierra Nevada dağlarının batı yamacındaki Kings Canyon Milli Parkı yakınlarında devam eden yangının, 190 kilometre karelik bir alanda etkili olduğu ve ünlü Hume Gölü civarındaki kamp bölgelerine doğru ilerlediği belirtildi.

ABD Tarım Bakanlığına bağlı orman ajansı, Idaho eyaletinde 17 farklı yerde şiddetli orman yangınlarının etkili olduğunu açıkladı.

Yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığı Montana eyaletinde ise Glacier Milli Parkı'ndaki yangının devam ettiği, şiddetini artırması durumunda civardaki Essex kasabası sakinlerinin evlerinden tahliye edilebileceği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...