Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 10:48

ABD'deki sel felaketinde 21 kişi öldü 20 kişi kayıp

Amerika Birleşik Devletleri Tennessee eyaletindeki şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi, 20 kişi ise hala bulunamadı.

ABD'deki sel felaketinde 21 kişi öldü 20 kişi kayıp
amerika,,abd,,sel,

İki gün önce ABD'nin Tennessee eyaletinin Hickman, Houston, Humphreys ve Dickson bölgelerinde şiddetli yağış, sel felaketini beraberinde getirdi. Arama kurtarma çalışmalarının başladığı sırada ölü sayısı 10 iken son olarak 21'e yükseldi, 20 kişiyi arama çalışmaları ise hala devam ediyor.

ABD'deki sel felaketinde 21 kişi öldü 20 kişi kayıp

Waverly Polis ve İtfaiye Şefi Grant Gillespie fırtınada telefon hatlarının hasar görmesi nedeniyle iletişimde aksaklıklar yaşandığını bu nedenle kayıp ve can kaybı sayısının yüksek olduğunu söyledi.

Sel nedeniyle birçok ev, okul ve araç hasar görürken sellerin alt yapıya da zarar verdiği öğrenildi. Evleri hasar görenler için kiliselerde barınma merkezleri oluşturdu.

ABD'deki sel felaketinde 21 kişi öldü 20 kişi kayıp

Tennessee Acil Durum Yönetim Ajansı (TEMA) Müdürü Patrick Sheehan, yerel yönetim ve TEMA tarafından paylaşılan veriler arasında farklılık olabileceğini ancak bunun bir süreç olduğunu ifade ederek, “Hala kayıp insanlar olduğunu biliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...