Tgrt Haber
11 May 2021 08:15

ABD'den 12-15 yaş arası çocuklarda Biontech aşısına onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer/BioNTech'in Kovid-19 aşısına 12-15 yaş aralığında kullanılması için onay verdi

ABD'den 12-15 yaş arası çocuklarda Biontech aşısına onay
abd,,aşı,,pfizer,,koronavirüs,,biontech,

Amerikan şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısının 12-15 yaş aralığındaki çocuklarda kullanımına ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), onay verdi.

 

Pfizer/BioNTech Kovid-19 aşısı verilerinin çok sıkı denetimden geçtiğine belirten FDA Komiseri Vekili Dr.Janet Woodcock, yaptığı açıklamada, "Aşılama yaşının genişletilmesi salgının bitirilerek, bizi hayatın normale dönülmesine yaklaştıracak." ifadesini kullandı.

KOMİTE ONAYLARSA DAĞITIM BAŞLAYACAK
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aşılama tavsiye komitesinin de yarın toplanarak, Pfizer/BioNTech aşısının çocuklara uygunluğunu değerlendireceği ve onaylaması halinde bir kaç gün içinde aşı dozlarının dağıtımına başlanabileceği kaydedildi.

6 AY - 11 YAŞ ARALIĞI İÇİN ÇALIŞMALAR 
Pfizer 25 Mart’ta yaptığı açıklamada 6 ay ile 11 yaş aralığındaki çocuklarda Kovid-19 aşı denemelerine Alman ortağı BioNTech ile başlandığını bildirmişti.


YÜZDE 100 ETKİLİĞİ DUYURULMUŞTU
Pfizer/BioNTech, bit süre önce ABD'de 12-15 yaş aralığındaki çocuklarda 2 bin 260 kişi üzerinde yapılan klinik çalışmanın yüzde 100 etkili olduğunu duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...