Tgrt Haber
17 Eylül 2021 11:42

ABD'den 3 Türk'e 'El Kaide'ye yardım' gerekçesiyle yaptırım kararı

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'de yaşayan 2'si Mısır vatandaşı 3'ü Türk toplam 5 kişiye ''El Kaide'ye yardım" gerekçesiyle yaptırım kararı aldı.

ABD'den 3 Türk'e 'El Kaide'ye yardım' gerekçesiyle yaptırım kararı
abd,el kaide,türk,yaptırım

ABD, Türkiye'de yaşayan üçü Türk vatandaşı 5 kişi hakkında ''El Kaide örgütüne mali ve lojistik destek verdikleri" gerekçesiyle yaptırım uygulamaya karar verdi. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hedefteki kişileri bulan bu yaptırımlar, ABD'nin, El Kaide'nin mali kaynaklarının kesilmesine yönelik bağlılığının değişmediğini gösteriyor.''

Yazılı açıklamayı yapan Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi Direktörü (OFAC) Andrea Gacki ise şunları söyledi:

"Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yabancı ortaklarımızla, El Kaide'nin mali örgütlenmesinin kesilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.''

LİSTEDEKİ MISIR VATANDAŞLARI

Söz konusu yaptırım kararı, iki Mısır vatandaşı ile üç Türk vatandaşını kapsıyor. Açıklanan listede en üst sırada yer alan isim Majdi Salim'in, Mısır İslami Cihat örgütünün eski emri olduğu da belirtiliyor. Ayrıca Türkiye'deki El Kaide faaliyetlerinin de baş yöneticilerinden biri olduğu belirtildi. Avukat olan Majdi Salim'in mali kurye olarak da görev aldığı, örgüte katkıda bulunduğu açıklandı. 

ABD'den 3 Türk'e 'El Kaide'ye yardım' gerekçesiyle yaptırım kararı

BBC Türkçe'nin hbaerine göre, bir diğer Mısır doğumlu Muhammad Nasr al-Din al Ghazlani, El Kaide'ye mali destek bulmak için çalıştığı örgütün hapisteki üyelerinin ailelerine nakit mali yardım ulaştırdığı belirtildi.

 

LİSTEDEKİ 3 TÜRK VATANDAŞI

47 yaşındaki Nurettin Müslihan'ın, örgütün üst düzey lider kadrosu ile temasta olduğu ve örgüte mali destek sağlamak için çalıştığı belirtiliyor. 28 yaşındaki Nurettin Güzel'in Müslihan ile birlikte Suriye'deki El Kaide liderlerinden biri ile temas kurulması noktasında çalıştığı kaydediliyor. Listedeki son isim olan 33 yaşındaki Soner Gürleyen de örgüt olarak üyesi olarak tanımlanıyor ve başka bir El Kaide üyesine seyahatinde yardımcı olduğu yazılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...