Tgrt Haber
29 Ekim 2021 14:35

ABD’den Afganistan'a 1milyar 383 milyon lira daha yardım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'a yaklaşık 1milyar 383 milyon lira ek insani yardım yapacaklarını açıkladı.

ABD’den Afganistan'a 1milyar 383 milyon lira daha yardım
Afganistan,insani yardım,ABD,Taliban

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'a yaklaşık 1milyar 383 milyon lira ek insani yardım yapacaklarını açıkladı. İnsani yardımın Afganistan halkının yararına olacağını belirten Blinken, “Taahhütlerinden sorumlu tutmayı sürdüreceğimiz Taliban'ın değil" ifadesini kullandı.

TOPLAM YARDIM 4.264.460 LİRA'YI BULACAK 

Ülkede süren insani krizden etkilenenlere yaklaşık 1milyar 383 milyon lira ek insani yardım yapacaklarını belirten Blinken, böylelikle ABD'nin bu yıl ülkede ve bölgedeki Afgan mülteciler için yaptığı toplam yardımın yaklaşık 4.264.460 lira olacağını kaydetti. Blinken, söz konusu ek yardımın kapsamlı güvenlik incelemesi ve gözlemin ardından Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi kuruluşlarının yanı sıra diğer uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine doğrudan yapılacağına dikkati çekti.
Yardımın, komşu ülkelerdeki Afgan mülteciler de dahil bölgede ihtiyaç sahibi 18 milyondan fazla savunmasız Afgan'dan bazılarına doğrudan destek sağlayacak. Yardımla koruma, gıda güvenliği desteği, sağlık hizmetleri, kış şartlarına hazırlık yardımı, acil gıda yardımı verilecek. 
Blinken, Afganistan'a komşu olan ve Afgan mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere de çağrıda bulundu. "Uluslararası korunma talep eden Afganlara sınırlarınızı açık tutmayı sürdürün" çağrısı yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...