Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 08:04

ABD'den Afganistan'da DEAŞ'a misilleme: Hedefi öldürdük

ABD, Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlenen terör saldırısını üstlenen DEAŞ/Horasan ele başına yönelik Afganistan'da hava saldırısı düzenlendi.

ABD'den Afganistan'da DEAŞ'a misilleme: Hedefi öldürdük
ABD,DEAŞ,afganistan

Terör örgütü DEAŞ tarafından, Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıya, ABD tarafından ilk misilleme gerçekleştirildi. Afganistan'da tespit edilen 1 DEAŞ militanı, ABD ordusuna ait SİHA'lar tarafından vuruldu.

Açıklama, Amerika Birleşik Devletleri ordusu tarafından yapıldı. 26 Ağustos’ta DEAŞ'in horasan kolu tarafından düzenlenen saldırıya karşı misilleme olarak yapılan operasyonda, saldırının planlayıcılarından birinin öldürüldüğü açıklandı. Belirlenen hedeflerin SİHA'larla vurulduğu operasyonda, herhangi bir sivilin zarar görmediği belirtildi.

"HEDEFİ ÖLDÜRDÜK"

Operasyonun Afganistan'ın Nangahar vilayetinde, insansız hava aracı ile yapıldığını belirten ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD askeri kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır." ifadesini kullandı.Operasyonda sivil kayıpların olmadığını belirten Urban, "İlk belirlemelere göre hedefi öldürdük" dedi.

Taliban'ın kontrolü ele almasının ardından Afganistan'dan tahliyeler sürerken Kabil Havalimanı yakınlarında 26 Ağustos Perşembe günü inhitar saldırısı düzenlenmişti. Bu saldırıda 170'den fazla Afgan sivil 13 de ABD askeri hayatını kaybederken saldırıyı DEAŞ/Horasan üstlenmişti. ABD Başkanı Joe Biden ise bu saldırıya karşılık verileceğini açıklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...