Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2018 01:39

ABD'den Afrika Büyük Göller Bölgesi'ne "özel temsilci" ataması

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Afrika Büyük Göller Bölgesi Özel Temsilcisi olarak Dr. Peter Pham'ı atadı.

ABD'den Afrika Büyük Göller Bölgesi'ne "özel temsilci" ataması
abd,

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, konuya ilişkin yazılı açıklamasında,  Pham'ın, Büyük Göller Bölgesi'ndeki sınır ötesi güvenlik, politik ve ekonomik  konular hakkında ABD politikasının uygulanmasından sorumlu olacağını duyurdu.

Nauert, Pham'ın ayrıca bölgedeki demokratik kurumlar ve sivil toplumun  güçlendirilmesi, mültecilerin ve ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilerin  güvenli ve gönüllü geri dönüşünün organize edilmesiyle de ilgileneceğini  belirtti.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyin yardımcı  başkanı olan Peter Pham, aynı zamanda Afrika Bölge Masası Sorumlusu olarak görev  yapıyordu.

Büyük Göller Bölgesi; Burundi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda  ve Ruanda'yı kapsıyor.

Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanı olduktan sonra 5 "özel temsilci"  atadı. James Jeffrey ve onunla çalışan Joel Rayburn "Suriye", Brian Hook "İran",  Zalmay Halilzad "Afganistan", Stephen Biegun "Kuzey Kore" ve son olarak da Peter  Pham "Afrika (Büyük Göller) Özel Temsilcisi" olarak görevlendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...