Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2016 06:49

ABD'den Dabık açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyünün muhalifler tarafından ele geçirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

ABD'den Dabık açıklaması
abd, carter, dabık

Carter, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Müttefikimiz Türkiye ve uluslararası koalisyon tarafından Dabık köyünün DEAŞ'tan Suriyeli muhalifler tarafından kurtarıldığına dair haberleri memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı.
Dabık'ın DEAŞ için stratejik öneme sahip olduğunu, örgütün burada büyük zulümlere imza attığını ve İngilizce dergisine bu bölgenin adını verdiğini hatırlatan Carter, şunları kaydetti:
"Dabık'ın kurtarılması, DEAŞ'ın kalıcı bir yenilgiye uğratılması için Suriye'de mücadeleye yeni bir ivme kazandırmıştır. Dabık'ı özgürleştirmek için savaşan Suriyelilere ve müttefikimiz Türkiye'ye bu operasyon sırasındaki yakın iş birlikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum."

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DEAŞ'tan almıştı. DEAŞ'ın bir yayın organına adını veren Dabık, örgüt için sembolik öneme sahip. Örgüt, Dabık'ta "Müslüman olmadığına inandığı güçler" ile yapacağı savaşla "kıyamet"in başlayacağına inanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...