Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 23:35 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 23:44

Türkiye'nin yeni harekatı öncesi ABD'den dikkat çeken Suriye hamlesi

Türkiye'nin sınırdan terörü temizlemek için Suriye'nin kuzeyine yönelik planladığı askeri harekat öncesi ABD'den dikkat çeken hamle geldi. CENTCOM Komutanı Michael Kurilla, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani ile görüştü. Suriye'ye yeni operasyon da ikilinin görüştüğü konular arasında yer aldı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye'nin yeni harekatı öncesi ABD'den dikkat çeken Suriye hamlesi
suriye operasyonu,türkiye,abd,pkk,ypg,terör

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni askeri harekât sinyali vermesinin ardından bölgede hareketlilik devam ediyor. Suriye iç savaşını fırsata çevirerek Türkiye sınırına yuvalanan terör unsurlarına karşı verilen mücadele kapsamında yeni operasyon gündemde kalmaya devam ederken bölgede dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ABD’DEN DİKKAT ÇEKEN GÖRÜŞME

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, Orta Doğu gezisi kapsamında Suriye'nin kuzeyine bir ziyaret gerçekleştirdi. Kurilla ve beraberindeki heyet bu ziyaret kapsamında Kamışlı’da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

Görüşmede Suriye’deki askeri operasyonlar ve Uluslararası Koalisyon ile YPG arasında gelişen iş birliği masaya yatırıldı. ABD’li komutan ile terörist elebaşı ayrıca, Hol Kampı’ndaki durumu ele alırken IŞİD tehlikesine karşı bölgesel ve uluslararası girişimlerin arttırılmasını da görüştü.

Türkiye'nin yeni harekatı öncesi ABD'den dikkat çeken Suriye hamlesi

SURİYE’YE YENİ OPERASYON ENDİŞESİ

Öte yandan terör elebaşı Şahin’in görüşmede ABD’li heyete Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna dair endişelerini ilettiği kaydedildi. Terör elebaşının ayrıca operasyonun bölge istikrarını tehdit edeceğini ileri sürdüğü ve operasyonun DAEŞ ile mücadele çabalarını baltalayacağını iddia ettiği belirtildi.

Türkiye'nin Suriye kuzeyine yönelik herhangi bir saldırısına karşı konum aldığını anımsatan Kurilla’nın ise “Söz konusu bir operasyona ABD’nin de karşı olduğunu” belirttiği aktarıldı.

ERDOĞAN’DAN ÜÇLÜ ZİRVEDE NET MESAJ

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinde "Terör örgütlerini Suriye’den atmaktan kararlıyız" açıklamasıyla Türkiye’nin terörle mücadelesinde kararlı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli güvenliğimize kasteden şer odaklarını Suriye’den kesip atmalıyız Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit terördür." ifadelerini kullanmıştı.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nda da terörle mücadele vurgusu yapıldı. MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiriye olası Suriye operasyonuna yönelik açıklama damgasını vurdu. Ağırlıklı olarak terörle mücadele konusu masaya yatırıldığı toplantıda Suriye’nin kuzeyine yapılması planlanan operasyonun ayrıntıları değerlendirildi. MGK'da Tel Rıfat ve Münbiç başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütünün kontrolünde bulunan bölgelere dönük yapılacak harekat kapsamlı şekilde değerlendirildi.

MGK bildirisinde, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliği hedef alan örgütlerle mücadele konusunda kurula bilgi sunulduğu, ilave tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi.

Terör örgütleriyle iş birliği içindeki ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği güçlü şekilde teyit edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...