Tgrt Haber
14 May 2022 08:22 - Güncelleme : 14 May 2022 10:57

ABD'den Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'e veto sinyaline yorum: Türkiye ile çalışıyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin “olumlu bakmıyoruz” şeklinde açıklamalarını değerlendirdi. Sözcü Psaki, “Türkiye'nin pozisyonunu netleştirmeye gayret ettiklerini ve bu konuda Türkiye ile çalıştıklarını” söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'e veto sinyaline yorum: Türkiye ile çalışıyoruz
NATO,abd,türkiye,erdoğan,isveç,finlandiya,ukrayna savaşı,rusya,putin

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği adımlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak olumlu bakmadıklarını açıklamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda “olumlu bakmıyoruz” şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞIYORUZ"

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine birçok NATO ülkesinin desteğini açıkladığını anımsatan Jen Psaki, "Türkiye'nin bu konudaki konumunu netleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye ve atadığı temsilciler ile çalışmaya devam ediyoruz " ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA VETO SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cuma namazı çıkışında Finlandiya ve İsveç’in Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası güvenlik nedeniyle NATO’ya üye olma yolunda ilk adımlarına ilişkin "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKPC'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...