Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2021 23:00

ABD'den Guatemalalı yetkililere "yolsuzluk" yaptırımı

ABD yönetimi, "yolsuzluğa karıştıkları" gerekçesiyle eski Guatemala Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Gustavo Adolfo Alejos Cambara ile Guatemala Kongresi Üyesi Felipe Alejos Lorenzana'yı yaptırım listesine aldı.

ABD'den Guatemalalı yetkililere "yolsuzluk" yaptırımı
ABD,GuatemalA,Yetkili,Yaptırım

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi'nce (OFAC) Guatemala'da yolsuzluğa karışmaları nedeniyle biri eski 2 hükümet yetkilisinin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi. Yaptırım kararının İngiltere ile koordineli olarak alındığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda eski Guatemala Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cambara ile Guatemala Kongresi Üyesi Lorenzana'ya yaptırım uygulanacağı bildirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Guatemala'da seçilmiş yetkililerin resmi görevlerini kendilerini zenginleştirmek için kullanmalarının demokratik ilkelere bir hakaret olduğunu ifade etti. Yellen, yaptırım kararının yolsuzluğa ışık tutmaya ve yargı sürecini engellemek isteyenler için hesap verebilirliği teşvik etmeye hizmet ettiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...