Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2015 18:36

ABD'den İran hakkında sert açıklama

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, "ABD, İran'ın nükleer silah elde etmesine müsaade etmeyecek. Nokta" dedi.

ABD'den İran hakkında sert açıklama
abd, iran,

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, ABD'de Kongre üzerinde önemli nüfuza sahip Yahudi lobi kuruluşu Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) başkent Washington'da düzenlenen yıllık konferansında konuştu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile konferansta ABD yönetimini temsil eden en üst düzey yetkililerden olan Power, konuşmasında ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gerginliğe değindi. İki ülke ilişkilerinin her zaman önemli olduğuna işaret eden Power, "İsrail'in güvenliği ve ABD-İsrail ortaklığı siyasetin ötesinde ve her zamanda böyle olacak" diye konuştu.

ABD başkanlarından Harry Truman'ın, 1948'de kuruluşunu ilan eden İsrail'i hemen 11 dakika sonra tanıyarak ABD'nin İsrail'i tanıyan ilk devlet olduğunu hatırlatan Power, Washington'ın her zaman İsrail ile yan yana durduğunu vurguladı.

Power, İran ile Batılı ülkeler arasında sürdürülen nükleer müzakerelerden de söz ederek diplomasiye şans tanınması gerektiğini dile getirdi. "ABD, İran'ın nükleer silah elde etmesine müsaade etmeyecek. Nokta" diyen Power, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diplomasi, ortak amaçlarımızı güvenceye almak için tercih ettiğimiz bir yol. Ancak diplomasinin başarısız olması durumunda buradaki herkes, nükleer silah elde etmiş İran'ın oluşturacağı tehlikenin farkında. Bunun olmasına müsaade etmeyeceğiz. ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik taahhüdünde çöküş olmayacak, asla."

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu taahhütlerini nükleer müzakereler sırasında da defalarca söylediğini belirten Power, "ABD, en yakın müttefikimizin ulusal güvenliğini korumak için gereken her türlü adımı atacaktır" ifadesini kullandı.

Power konuşmasında ayrıca Avrupa ve dünya genelinde yükselen Yahudi aleyhtarlığına dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...