Tgrt Haber
16 Haziran 2014 20:52

ABD'den İran iddialarına net cevap

ABD, Irak'ta olası bir askeri harekata yönelik İran ile herhangi bir koordisyon içinde olma planları bulunmadığını bildirdi

ABD'den İran iddialarına net cevap
ABD, ırak, john kirby, askeri harekat, iran'la koordinasyon, Amerika haberleri, Amerika,

ABD, Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Irak'ta olası bir askeri harekata yönelik İran ile herhangi bir koordinasyon içinde olma planları bulunmadığını belirtti. Sözcü Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, Viyana'da, Amerikalı ve İranlı yetkililer arasında bölgenin güvenliğine dönük görüşmeler olabileceğini ancak bunun herhangi bir askeri işbirliğini kapsamayacağını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, İran ile Irak'ta yaşanan çatışmalar konusunu görüşmeye "açık" olduklarını dile getirmiş, "Irak'ta IŞİD'in ilerlemesini durdurmak için İran-ABD askeri işbirliği potansiyelini gözardı etmediklerini" belirtmişti. Kirby, bunun ABD'nin Irak'ta askeri bir eylemde İran'la işbirliğini planladığı anlamına gelmediğini ifade etti. Kerry ayrıca ABD'nin insansız hava uçaklarının da iyi bir olasılık olabileceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...