Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2021 00:48

ABD'den İran ve Çin'e yaptırım tehdidi: Petrol ticareti olursa müdahale ederiz

ABD, Çin’in İran’dan petrol almasına karşın her iki ülkeye de yaptırım tehditlerini sürdürüyor. ABD’li bir yetkili, ABD’nin yapılacak olan petrol anlaşmalarıyla daha sert bir uygulamaya gitme ihtimali olduğunu söyledi.

ABD'den İran ve Çin'e yaptırım tehdidi: Petrol ticareti olursa müdahale ederiz
ABD,Çin,Petrol,İran

ABD’de isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Çin’in asıl amacının 2015’teki nükkler anlaşmasının canlandırılması gerektiği ve anlaşmaya geri dönüşün sağlanması halinde İran petrolünü satın alan Çinli firmalara yaptırım uygulamayacağını belirttti.

İRAN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

İran’ın ABD’nin tehditlerine karşı yeni Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin müzakerelere devam etmesi konusunda istekli olup olmadığı konusunda sorulara hala cevapsız olduğu belirtildi.

Euronews’in haberine göre, ABD’li yetkili, Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi'nin görevi devralana kadar görüşmelere devam etmeyeceğini belirten Tahran'ın niyetinin 'çok karanlık' olduğunu ifade etti.

WASHİNGTON’DAN TARHAN’A ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİT

İran petrolünün en büyük ithalatçısı Çinli firmalar. Reuters, Çinli lojistik firması China Concord Petroleum Co'nun yaptırım uygulanan İran ve Venezuela'dan petrol tedarikinde merkezi bir oyuncu olarak ortaya çıktığını bildirdi.

Brookings Enstitüsü'nden analist Robert Einhorn'a göre ABD'li yetkililerin olası bir baskıyı ima etmesi, Washington'un Tahran'a, bazı şeylerin bedeli olacağına dair üstü örtülü bir tehdit. Einhorn, şunları kaydetti: Muhtemelen Reisi'ye, İran KOEP'e geri dönme konusunda ciddi değilse, ABD'nin seçenekleri olduğu ve maliyetleri olacağına dair bir sinyal göndermek için.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...