Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 21:36

ABD’den İran’a yaptırım tehdidi: Kritik gelir kaynağı kesilecek

ABD’nin 2015 nükleer anlaşmasına geri dönüş müzakerelerinin başarısız olması durumunda İran’ın Çin’e yaptığı ve önemli gelir kaynaklarından biri olan petrol satışına yönelik sıkı yaptırım planlandığı belirtildi.

ABD’den İran’a yaptırım tehdidi: Kritik gelir kaynağı kesilecek
ABD,İran,Yaptırım,Tehdit,Petrol

Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD’nin İran’ı devam eden müzakerelerin başarısız olması halinde cezalandırmak için alternatif yeni yöntemler üzerinde çalışıldığı belirtildi. 

HEDEFTE NAKLİYE AĞLARI VAR

Haberde, düşünülen planlardan birinin, Çin’e yönelik günde tahmini 1 milyon varil ham petrol ihracatını sağlayan nakliye ağlarını hedef alacak yeni yaptırımlar getirerek, İran’ın kritik gelir kaynağını kesmek olduğu bildirildi.

YENİ PLANLAR BEKLETİLİYOR

Bir yetkilinin, "İran ekonomisine uygulanacak çok fazla yaptırım kalmadı. İran’ın Çin’e petrol satışı tek ödül." ifadesine yer verilen haberde, müzakerelerin neticesiz kalması halinde mevcut yaptırımların sürmesinin üstüne ek olarak düşünülen bu alternatifin şu an için kenarda bekletildiğine dikkat çekildi.

CUMHURBAŞKANI DEĞİŞTİ ÇIKMAZA GİRDİ

Avrupalı tarafların da katıldığı Avusturya'nın başkenti Viyana’da yaklaşık 3 aydır devam eden müzakereler, 19 Haziran’da İran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini muhafazakar aday İbrahim Reisi’nin kazanmasıyla çıkmaza girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...