Tgrt Haber
12 Ekim 2014 18:44

ABD'den IŞİD hedeflerine 9 yeni saldırı daha

ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik 9 hava saldırısı daha düzenlediği bildirildi.

ABD'den IŞİD hedeflerine 9 yeni saldırı daha
ırak, suriye, abd ordusu, saldırılar, IŞİD, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 9 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün ve bugün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün ve bugün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye'de Rakka'nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

Irak'ta da Hit'in güneybatısındaki saldırıda IŞİD'in bir silahlı aracı, güneydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi. Kerkük'ün güneydoğusunda IŞİD'in bir kontrol noktası hedef alınırken, kentin güneyindeki saldırıda da örgüte ait küçük bir ünitenin vurulduğu açıklandı. Ramadi'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'deki hava saldırılarına Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Irak'taki saldırılara ise İngiltere'nin destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...