Tgrt Haber
03 Kasım 2014 17:52

ABD'den IŞİD'e karşı 14 yeni hava saldırısı düzenlendi

ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD'den IŞİD'e karşı 14 yeni hava saldırısı düzenlendi
abd, ışid, saldırı,

 ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırıları düzenledi.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye’deki IŞİD militanlarına karşı savaş ve bombardıman uçaklarıyla beş hava saldırısı düzenlediği, örgütün Irak’taki hedeflerine de aynı süre içinde savaş, bombardıman uçakları ve insansız hava araçları kullanarak dokuz saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani civarında düzenlenen dört hava saldırısında, IŞİD’in muharebe pozisyonu hedef alındı, küçük bir birimi ve iki binası yıkıldı. Deyru’z Zor yakınlarındaki saldırıda ise örgütün binasına hasar verildi.

Irak'ta da Beyci yakınlarındaki iki hava saldırısında örgütün muharebe pozisyonu vuruldu, küçük bir birimi ve aracı kullanılmaz hale getirildi. Felluce civarındaki dört saldırıda IŞİD’in büyük bir birimi hedef alındı, damperli kamyonu ve beş buldozeri imha edildi. Rutba yakınlarındaki üç saldırıda ise örgütün bir aracına zarar verilirken, dördü kullanılmaz hale getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...