Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 10:14

ABD'den İsrail ve Filistin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailli mevkidaşı ile görüştü. Taraflara tansiyonu düşürme ve şiddete son verme çağrısı yapan Blinken'ın İsrail'e başsağlığı dilerken Filistinliler için dilememesi dikkatlerden kaçmadı.

ABD'den İsrail ve Filistin açıklaması
ABD,,anthony blinken,,israil,,filistin,

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmezken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi ile görüştü.

İSRAİL'E BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Blinken, İsrailli mevkidaşına hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken Filistinliler için ise dilemedi.

İsrail'e yönelik roket saldırılarından endişe duyduğunu belirten Blinken, taraflara tansiyonu düşürme ve şiddete son verme çağrısı yaptı.

İki bakan Şeyh Cerrah'taki Filistinlilere ait evlerle ilgili son durumu ve Mescid-i Aksa bölgesindeki şiddetin seyrini de ele aldı.

Blinken, "İsrailliler ile Filistinlilerin emniyet ve güvenlik içinde yaşayabilmeleri ve eşit derecede özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasiye sahip olabilmeleri gerektiği hususunun altını çizdi." ifadelerine yer verildi.

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK

Blinken, "ABD'nin İsrail'e olan sarsılmaz desteğini" İsrailli mevkidaşına bir kez daha dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...