Tgrt Haber
19 May 2022 18:00 - Güncelleme : 19 May 2022 20:36

İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye'ye sıcak mesaj

ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin güvenliğine bağlı olacağız” dedi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise, "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsveç Başbakanı, 200 yıllık bir askeri tarafsızlığın ardından İsveç’in yeni bir yol seçtiğini vurguladı.
ABD,Joe Biden
İsveç Başbakanı, 200 yıllık bir askeri tarafsızlığın ardından İsveç’in yeni bir yol seçtiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç liderleriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini ifade etti.

ONAY SÜRECİNİ BAŞLATIYORUM

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği için Kongre’ye talimat verdiğini ifade ederek, “Kongre’de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum” dedi.

“NATO’ya katılan yeni üyeler kimseye tehdit olmamıştır” ifadelerini kullanarak, “NATO’nun amacı saldırganlığa karşı savunmadır” diyen ABD Başkanı Joe Biden, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’nun tüm şartlarını karşıladığını belirtti.

TERÖRİZMİ ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, “Finlandiya’nın güçlü bir NATO müttefiki olacağına söz veriyorum” ifadelerini kullanarak, “NATO’nun gerektirdiği her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.

Niinisto, “Finlandiya her zaman Türkiye ile iyi ikili ilişkilere sahip olmuştur” ifadelerini kullanarak, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin güvenliğine bağlı olacağız. Terörizmi çok ciddiye alıyoruz. Terörü her şekilde lanetliyoruz. Türkiye’nin tüm endişelerini açık ve yapıcı şekilde görüşmeye hazırız” dedi.

İsveç ve Finlandiya'dan Türkiye'ye sıcak mesaj

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN BİR ANDI

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, 200 yıllık bir askeri tarafsızlığın ardından İsveç’in yeni bir yol seçtiğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırı bizim için her şeyi değiştiren bir andı” dedi.

Andersson "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...