Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 18:15

ABD'den Kabil saldırısına misilleme: İki üst düzey DEAŞ-Horasan öldürüldü

Pentagon Sözcüsü John Kirby ve General William Taylor, Afganistan'da son durum ve tahliyelerle ilgili açıklama yaptı. General Taylor, DEAŞ'ın Horasan ekibine yapılan saldırıyla ilgili olarak, Kabil'deki saldırılara misilleme olarak iki üst düzey DEAŞ-Horasan'ın öldürüldüğünü açıkladı.

ABD'den Kabil saldırısına misilleme: İki üst düzey DEAŞ-Horasan öldürüldü
ABD;,Pentagon,DEAŞ,Kabil Havalimanı,Saldırı,Terörist

Afganistan'dan çıkmak için tahliyelerini sürdüren ABD, geçtiğimiz günlerde Kabil'de düzenlenen DEAŞ saldırısına karşılık verdi. Afganistan'ın doğusunda SİHA'lar vasıtasıyla hava harekatı gerçekleştiren ABD hedefleri vurdu.

UFUK ÖTESİ OPERASYON

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, bugün yaptığı açıklamada,"ABD askeri kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır." ifadesini kullandı.  Söz konusu operasyonun Afganistan'ın Nangahar vilayetinde, insansız hava aracı ile yapıldığına işaret eden Urban, "İlk belirlemelere göre hedefi öldürdük. Sivil kayıp olmadığını biliyoruz." ifadesini kullandı.

13 ABD ASKERİ VE 170'DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Tahliye operasyonlarının devam ettiği Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında perşembe günü bir intihar saldırısı düzenlenmişti. Olayda 13 ABD askeri ve 170'den fazla Afgan sivil yaşamını yitirmişti. Saldırıyı DEAŞ/Horasan üstlenmiş, ABD Başkanı Joe Biden ise bu saldırıya karşılık verileceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...