Tgrt Haber
09 Kasım 2018 07:10

ABD'den Kaşıkçı açıklaması: Güçlü adımlar atıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı David Hale, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı karşısında ABD'nin tutumunu, "Bu süreçte bazı (Suudi yetkililerin) vizelerin iptal edilmesi ve Magnitsky Yasası altında yaptırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek gibi güçlü adımlar atıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

ABD'den Kaşıkçı açıklaması: Güçlü adımlar atıyoruz
abd,

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsünün düzenlediği panelde konuşan  Hale, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğunda öldürülmesine değindi.

ABD'nin sürecin takipçisi olduğunu kaydeden Hale, ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo'nun önceki sözlerine atıfta bulunarak "Washington'ın bu konuda  hassas" olduğunu söyledi.

'DAHA FAZLASI YAPILMALI'  

Hale, "Suudiler tarafından, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını ve  faillerin sorumlu tutulmasını istedik. Şu ana kadar bazı olumlu adımlar gördük  fakat daha fazlası yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Riyad yönetiminin bazı kişilerle ilgili yaptığı işlemleri hatırlatan  Hale, "Bu süreçte bazı (Suudi yetkililerin) vizelerin iptal edilmesi ve Magnitsky  Yasası altında yaptırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek gibi güçlü  adımlar atıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Hale ayrıca, hem Kaşıkçı'nın katillerinin sorumlu tutulabilmesi hem  de ABD ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik iş birliğinin devamının mümkün  olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Öte yandan Hale, ABD'nin Suriye'de üç amacının bulunduğunu, bunların  "DEAŞ'ın bir daha ortaya çıkmayacak şekilde ortadan kaldırılması", "İran'ın ve  İran destekli unsurların askeri varlıklarının sona ermesi" ve "ülkede siyasi bir  çözümün sağlanması" olduğunu belirtti. Hale, Yemen'de çatışmaların sona erdirilmesi için tüm taraflara baskı  yaptıklarını ve bu yönde bir çözüme varılması için birçok adım attıklarını  savundu.

  ABD'li müsteşar, Suudi Arabistan'a da farklı vesilelerle "Yemen'de  sivil kayıpları konusunda hassas olması için" çağrıda bulunduklarını sözlerine  ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...