Tgrt Haber
12 Aralık 2018 19:56

ABD'den Kaşıkçı çıkışı!

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden, "Suudi hükümetinin başı" olarak nitelendirdiği Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı sorumlu tuttu.

ABD'den Kaşıkçı çıkışı!
abd,,kaşıkçı,

Görevinden yıl sonunda ayrılacak olan ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, NBC  televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetini değerlendiren Nikki Haley, Veliaht  Prens Selman'ı cinayetin arkasında olmakla suçladı.

Haley, ''(Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu) Suudi yönetimi ve yönetimin  başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar" dedi.

Nikki Haley, ''Suudilerle ciddi bir konuşma yapmamız lazım. Onlara buna göz yummayacağımızı ve bir daha bunun olmaması gerektiğini söylememiz lazım'' ifadesini de kullandı.

Bundan sonra iki yönetimin ne yapacağını konuşması gerektiğini  belirten Haley, ''Suudiler İran ile mücadelemizde ortağımız oldu ve bu çok  önemli'' diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in  Muhammed bin Selman ile olan yakın ilişkisi sorulan Nikki Haley, ''Bu söylentiler  hep dolaşıyor. Birçok ülkeyle ilişkimiz var ve amacımız bu ilişkileri daha da  iyiye götürmek ama bu tarz şeyler olduğunda ise bir geri adım atıp,  ilkelerimizden asla taviz vermememiz gerek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Diğer yandan Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalı Al Arabiya, Riyad'ın yeni bir işbirliği teşkilatı için attığı adımı dünyaya duyurdu.

Mısır, Sudan, Cibuti, Yemen, Somali ve Ürdün, Suudi Arabistan'la beraber bu birlikte yer alacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...