Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2017 07:22

ABD'den kritik açıklama, 2 katına çıkarıldı

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonuna destek veren koalisyon birliklerinin sayısının iki katına çıkarıldığını söyledi.

ABD'den kritik açıklama, 2 katına çıkarıldı
abd, deas,

Bağdat’tan telekonferans yönetime ile ABD Savunma Bakanlığı’na  (Pentagon) bağlanan Dorrian, Irak ve Suriye’de DEAŞ’a karşı yürütülen  operasyonlarla ilgili soruları yanıtladı.

Albay Dorrian, "Irak güvenlik güçlerinin Musul'da ilerleyişini  hızlandırmak için koalisyon terör örgütü DEAŞ'ın mevzilerine yönelik hava  saldırılarını yoğunlaştırdı. Eğitim ve taktiksel destek için koalisyon  askerlerinin sayısını arttırdık." dedi.

DEAŞ karşıtı koalisyonun aralarında mühendis, istihbarat uzmanı, özel  kuvvet birliklerinin de bulunduğu 450 asker daha göndererek Musul harekatında  asker sayısını yaklaşık iki katına çıkardıklarını kaydeden Dorrian "Bu düzenleme  operasyonun ikinci aşamasına destek için birkaç hafta önce yapıldı." diye  konuştu.

ABD askerlerinin zaman zaman Musul'a girip çıktıklarını ifade eden  Dorrian, Musul’un DEAŞ’tan kurtarılması ile ilgili bir tarih vermekten kaçındı.

Koalisyonun aralık ayı içerisinde Irak’ta gerçekleştirdiği hava  saldırılarında örgütün önde gelen liderlerinden üçünün öldürüldüğünü iddia eden  Dorrian, "Ebu Türk ve Fellah el Raşidi kod adlı DEAŞ liderleri 4 Aralık’ta, Imad  Abdullah Hamid el Mahalavi ise 21 Aralık'ta gerçekleştirilen hava saldırılarında  öldürüldü" dedi.

Raşidi’nin örgütün bomba yüklü araç saldırılarına müdahil olduğunu  belirten Dorrian, Mahalavi'nin ise Irak El Kaide'nin önemli liderlerinden  olduğunu ve DEAŞ’ın El Kaim kenti liderliğini yaptığını söyledi.

Dorrian ayrıca, DEAŞ’ın finansal kaynaklarının dağıtılmasında rol  oynayan Abu Türk’ün örgütün üst düzey yetkilileriyle irtibatlı olduğunu ve  Şarkat’ta müttefik güçlere birkaç DEAŞ savaşçısı ile bir aracın üzerinden ateş  açarken hedef alındığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...