Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2015 02:16

ABD'den kritik Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Mari hattında, DAEŞ'e karşı kara aktivitelerinin sürdüğünü söyledi.

ABD'den kritik Türkiye açıklaması
abd, daiş, kara harekatı,

 ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Mari hattında, DAİŞ'e karşı kara aktivitelerinin sürdüğünü söyledi.McGurk, Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby ile günlük basın toplantısına katılarak, koalisyon ülkelerinin Suriye ve Irak'ta DAİŞ'e karşı verdiği mücadeleyle ilgili bilgi verdi. McGurk, Türkiye ile siyasal ve diplomatik olarak çok yakın ilişki içinde olduklarını belirterek, "Mari hattında, DAİŞ'e karşı kara aktiviteleri devam etmekte. Türkiye'den de yapmasını beklediğimiz ve umut ettiğimiz DAİŞ'in Türkiye sınırlarına uzanan son bölgesi olan bu kısmı kapatmaları" dedi.

Konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmeleri sırasında da gündeme geldiğini kaydeden McGurk, DAİŞ'e katılan yabancı savaşçılar konusunda bütün koalisyon ülkelerinin yardımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. McGurk, "Türkiye'nin yapması gereken özel bir rolü var" ifadesini kullandı. Türkiye'nin DAİŞ'e Mari hattında yaptığı operasyonlara da dikkati çeken McGurk, Türkiye'nin F-16'larla bu bölgede düzenli olarak DAİŞ'i bombaladığını söyledi.

McGurk, pazartesi günü Dışişleri Bakanlığında ABD Başkan Yardımcısı John Biden'ın da katılımını bekledikleri bir toplantı düzenleyerek, koalisyon ülkelerinin büyükelçililerine DAİŞ'e karşı yapılacak mücadele konusunda "bazı detaylar"ı anlatacaklarını bildirdi. McGurk, "Onlardan ihtiyaç duyduğumuz yeni kaynaklar konusunda çok net olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

McGurk, bir soru üzerine, DAİŞ'e karşı mücadelede Kürtlerin rolüne değindi. Kürtlerin ortak hareket etmesi gerektiğini anlatan McGurk, "Savaş henüz bitmedi. Kürtler her gün kayıp veriyor ve biz onları bu tehlikeye karşı birleşmeleri konusunda cesaretlendiriyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...