Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2022 11:42 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:59

ABD'den Kuzey Kore'ye tehdit: Nükleer denemesi yapması halinde cevap sert olur!

Kuzey Kore'nin tepkilere rağmen balistik füze denemelerine son vermemesi ABD'yi kızdırdı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapması halinde çok sert cevap vereceklerini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den Kuzey Kore'ye tehdit: Nükleer denemesi yapması halinde cevap sert olur!
abd,kuzey kore

Kuzey Kore hafta sonu Pyongyang'ın yakınlarındaki Sunan dahil birkaç lokasyondan kısa menzilli 8 balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Kuzey Kore'nin bu denemelerine tepki yağarken sessiz kalması ve denemelerine devam etmesi yine tepkilere neden oldu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Güney Kore'nin başkenti Seul'de mevkidaşı Cho Hyun-dong ile bir araya geldi ve Sherman'dan Kuzey Kore'ye tehdit geldi. Sherman, "Herhangi bir nükleer deneme BM Güvenlik Konseyinin kararlarının ihlali olur. Bu denemeye de hızlı ve çok sert bir cevap verilir." dedi. Sherman, Kuzey Kore'yi istikrarsızlık ve provokasyona yönelik hareketlerine son vermeye ve diplomasi yolunu tercih etmeye çağırdı.

ABD'den Kuzey Kore'ye tehdit: Nükleer denemesi yapması halinde cevap sert olur!

Öte yandann Sherman'ın, Cho ve Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mori Takeo ile yarın Singapur'da üçlü görüşme yapması bekleniyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman'ın Asya seyahati Kuzey Kore'nin pazar günü 8 balistik füze fırlatmasının ardından geldi. Uzmanlar, Kuzey Kore'nin nükleer bomba üretebilme kapasitesini kanıtlamak için 2017'deki denemesinin ardından yeni bir nükleer deneme yapabileceği konusunda uyarıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, dün yaptığı açıklamada Punggye-ri nükleer test sahasındaki bir yolun tekrar açıldığını ve bunun yeni bir denemenin hazırlığı olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...