Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2018 22:56

ABD'den önemli 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin, "Bu durumu yakından izliyoruz ve Dışişleri Bakanlığı ile yakından çalışıyoruz." dedi.

ABD'den önemli 'Cemal Kaşıkçı' açıklaması!
abd,,cemal kaşıkçı,

 Mattis, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ile ABD Savunma  Bakanlığı'nda (Pentagon) bir araya geldi.

Yunanistan'ı "mükemmel bir ortak" olarak niteleyen Mattis, "Suda  Körfezi bizim için Akdeniz'de ve NATO'nun diğer bölgelerindeki en önemli  limanlarımızdan biri." değerlendirmesini yaptı.

KAŞIKÇI OLAYI

Görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Mattis, Suudi gazeteci  Kaşıkçı'nın 2 Ekim'den bu yana kayıp olmasına ilişkin bir soruya, "Bu durumu  yakından izliyoruz ve Dışişleri Bakanlığı ile yakından çalışıyoruz." yanıtını  verdi.

"HAYAT DEVAM EDİYOR"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'nin istifasından daha önce  haberdar olup olmadığına yönelik soruları yanıtsız bırakan Mattis, Haley'in  ABD'yi çok iyi temsil ettiğini ve yakın bir çalışma arkadaşı olduğunu belirtti.

Haley'in BM'deki çalışmalarından övgüyle söz eden Mattis, Haley için  "İstifa ediyor olabilir ama saygımızdan zerre kaybetmemiştir." dedi.

Kendisinin de görevden alınacacağına dair iddialara yönelik soruları  esprilerle geçiştiren Mattis, "Takım oldukça iyi gidiyor. Hayat devam ediyor,  işler yolunda." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...