Tgrt Haber
23 Ocak 2022 10:40

ABD'den Rusya'ya tepki! İngiltere Rusya'nın Ukrayna planını açıklamıştı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'nın Ukrayna planını açıklamasından sonra ABD'den açıklama geldi. Rus hükümetinin Kiev'de Rus yanlısı bir lideri göreve getirmek istediği iddiaları sonrası ABD endişe duyduğunu belirtti.

ABD'den Rusya'ya tepki! İngiltere Rusya'nın Ukrayna planını açıklamıştı
Rusya,Ukrayna,İngiltere,ABD

Savaşın eşiğine gelen Rusya ve Ukrayna ile ilgili yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanlığı Rusya’nın yeni bir plan yaptığını iddia ederek, Ukrayna'da Rus yanlısı bir yönetimin kurulacağını duyurmuştu.

Ortaya atılan bu iddia ABD’de büyük yankı uyandırdı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, bu tür komplolardan endişe duyduklarını ve derin kaygılar oluşturduğunu bildirdi.

‘ORTAKLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Ukrayna halkının kendi geleceklerine karar verme hakkına sahip olduğunu belirten Horne, "Ukrayna'da demokratik olarak seçilmiş ortaklarımızın yanındayız." açıklamasında bulundu. 

POTANSİYEL ADAY OLARAK GÖRÜLÜYOR 

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ellerinde bilgi olduklarını ve Rus hükümetinin Kiev’de Rus yanlısı bir lider getirmek istediğini belirterek, "Elimizde, Rus hükümetinin Kiev'de Rus yanlısı bir lideri göreve getirmek istediğini gösteren bilgi var. Eski Ukraynalı milletvekili Yevhen Murayev potansiyel bir aday olarak görülüyor." denilmişti.

RUS İSTİHBARATININ BAĞLANTILARI SÜRÜYOR

Rus istihbaratının çok sayıda eski Ukraynalı politikacıyla bağlantılarını sürdürdüğü bilgisine sahip oldukları aktarılan açıklamada, bu kişiler arasında 2012-2014 yıllarında Başbakan Yardımcılığı yapan Serhiy Arbuzov, 2010-2012 yıllarında Başbakan Yardımcılığı ve eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde Genelkurmay Başkanlığı yapan Andriy Kluyev, eski Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBO) Başkan Yardımcısı Vladimir Sivkovich ve 2010-2014 arasında Başbakanlık görevinde bulunan Mykola Azarov sayılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...