Tgrt Haber
09 May 2022 08:00 - Güncelleme : 09 May 2022 08:19

Rusya'ya G-7 Zirvesi sonrası darbe: ABD yeni yaptırımları açıkladı

ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar geldi. Savaş kabiliyeti açısından Rusya için kritik önem taşıyan kişi ve kuruluşlar olan ülkenin büyük bankalarından Sberbank'ın 8 ve Gazprombank'ın 27 yönetim kurulu üyesi ile devlete ait 3 televizyon kanalı yaptırım listesine alındı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Rusya'ya G-7 Zirvesi sonrası darbe: ABD yeni yaptırımları açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin katılımıyla G7 liderlerinin çevrim içi olarak düzenledikleri zirvenin ardından ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar geldi. ABD yönetimi, Rusya'nın büyük bankalarından Sberbank'ın 8 ve Gazprombank'ın 27 yönetim kurulu üyesi ile devlete ait 3 televizyon kanalına yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın savaş kabiliyeti açısından kritik önem taşıyan kişi ve kuruluşların yaptırım listesine eklendiğini duyurdu.

Yaptırım listesine alınanlar arasında Rusya'nın en önemli iki bankasının yönetim kurulu üyeleri, bir Rus devlet bankası ve 10 bağlı kuruluşu, devlet kontrolündeki üç televizyon kanalı ve devlet destekli bir silah üreticisinin yer aldı.

RUSYA’NIN EN BÜYÜK BANKALARINA YAPTIRIM

Bu kapsamda Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın 8 yönetim kurulu üyesinin yaptırım listesine alındığı belirtilen açıklamada, ülkenin önemli bankalarından Gazprombank'ın da 27 yönetim kurulu üyesinin yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Devlete ait Moskova Sanayi Bankası ve 10 iştirakine de yaptırım uygulanacağı aktarılan açıklamada Rusya'nın askeri ve istihbarat servislerine tedarik sağlayan savunma şirketi Promtekhnologiya'nın da yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Ayrıca, Rusya'nın 3 televizyon kanalının da yaptırım listesine eklendiği ifade edildi.

YAPTIRIMLARDAN KAÇIŞA DA YASAK

Yaptırımlardan kaçınmak için Rus seçkinleri ve Rusya tarafından kullanılan hizmetlere erişimi kesmek için de harekete geçildiği, Amerikalıların Ruslara danışmanlık ve muhasebe hizmetleri vermesinin yasaklandığı ifade edildi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın ekonomisini ve Ukrayna'ya yönelik saldırıları gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu hizmetler ile teknolojilere erişimini daha da kısıtladıklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...