Tgrt Haber
22 Eylül 2021 09:29

ABD'den şaşırtıcı iddia: Rusya uzaya silah yolladı

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı General Raymond, Rusya'nın ABD uydularını yok etmesi için silahla donatılmış bir ''matruşka bebeği'' uzaya yolladığını iddia etti.

ABD'den şaşırtıcı iddia: Rusya uzaya silah yolladı
abd,rusya,uzay,silah

ABD'nin Rusya iddiası duyanları şaşırttı. ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı General John Raymond, ABD merkezli bir askeri ve havacılık eğitim derneği olan Hava Kuvvetleri Birliği'nin 2021 Hava, Uzay ve Siber Konferansı'nda yaptığı açıklamada, Rusya'nın iletişim, komuta, kontrol ve hassas hedefleme için hayati önem taşıyan ABD uydularını yok edebilecek silahla donatılmış bir "matruşka bebeği" alçak yörünge uydusu yerleştirdiğini kaydetti.

General Raymond, açıklamasında şu ifadelere yerdi:

"Rusya'nın ABD uydularını imha etmek için bir silahla donanmış, ABD uydularını imha etmek için yörüngede bir matruşka bebeği uydusu var. Bu, uzayı bir kuvvet çarpanı olarak kullanma yeteneğimizi reddediyor.''

ABD'den şaşırtıcı iddia: Rusya uzaya silah yolladı

''ABD'NİN UZAY VARLIKLARINI YOK ETMEYİ HEDEFLİYOR''

General Raymond, uydunun bir Rus matruşka bebeği gibi, bir iç uydu kapsülünü ortaya çıkarmak için açılan bir dış muhafaza ile tasarlandığını ve bu kapsülün açılarak ABD yörüngesindeki uyduları güvenli bir mesafeden ateş edebilen ve yok edebilen bir silahı ortaya çıkardığını bildirdi. Raymond, uydunun uzun menzilli hassas hedefleme için gerekli olan ABD uzay varlıklarını yok etmeyi hedeflediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...