Tgrt Haber
11 Haziran 2018 23:06

ABD'den son dakika Türkiye açıklaması: Hazırız

Mattis, Münbiç yol haritasını uygulamaya hazır olduklarını ve Türk-Amerikan heyetlerinin, bu hafta Almanya'da planın icrasını görüşeceğini açıkladı.

ABD'den son dakika Türkiye açıklaması: Hazırız
ABD

Mattis, ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon), basın mensupları ile bir  araya geldi. AA muhabirinin, "Münbiç'teki yol haritasının ne zaman uygulamaya  başlanacağına" ilişkin sorusu üzerine Mattis, ABD'nin Münbiç'te Türk-Amerikan  askeri iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

İki ülke dışişleri bakanlarının geçen hafta Münbiç'te iş birliği yapma  konusunu görüştüğünü hatırlatan Mattis, "Ön cephede bu iş birliğine hazırız. Bu  da birbirimizin nerede olduğunu bilmekle başlıyor." dedi. Öncelikli olarak sınırın iki tarafında devriyelere başlanacağını  bildiren Mattis, daha sonra ise Münbiç'te ortak devriyelerin olabileceğini ifade  etti. Mattis, şunları kaydetti:


"Bu bağlamda, Avrupa'da, hangi gün olduğunu hatırlamıyorum, bu hafta  görüşeceğiz. Türk ordusu, bunu (görüşmeyi) Sttutgart'taki Avrupa Komutanlığı'nda  (EUCOM) yapacak. Bunun nasıl olacağı ve yol haritasının ne olduğu konusunda yol  katediyoruz. Askeri faktörler şu anda değerlendirmede."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...