Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 00:00

ABD'den sonra bir ülke daha çocuklara Kovid-19 aşısı yapıyor

Dünya genelinde nüfusuna oranla en fazla Kovid-19 aşısını uygulayan ülkelerden biri olan İsrail'de, Pfizer/Biontech aşısının daha düşük dozla 5-11 yaş grubuna da yapılması kararlaştırıldı.

ABD'den sonra bir ülke daha çocuklara Kovid-19 aşısı yapıyor
israil,biontech,kovid-19,aşı,çocuk

Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından İsrail'de de  koronavirüsle mücadele kapsamında çocukların aşılanmasına onay çıktı.

"AŞILAMANIN YARARI, RİSKTEN DAHA AĞIR BASTI"

İsrail Sağlık Bakanlığı, ABD-Almanya üretimi Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının 3’te 1 doz oranıyla 5-11 yaş grubuna uygulanmasına izin verildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Komitedeki uzmanların çoğunluğu, bu yaş grubunu aşılamanın yararının herhangi bir riskten daha ağır bastığı görüşündeydi” denilerek, söz konusu grubun aşılama çalışmalarının başlama tarihinin birkaç gün içinde duyurulacağı belirtildi.

ÇOCUKLAR ÜZERİNDE YÜZDE 90,7 ETKİLİ

Pfizer/BioNTech, 5 ila 11 yaş arası çocuklar üzerinde yapılan bir klinik denemede aşının korona virüse karşı yüzde 90,7 etkinlik gösterdiğini açıklamıştı. İsrail’de yeni başlatılacak olan aşılama kampanyası ile 5-11 yaş grubundaki yaklaşık 1,2 milyon çocuğun kovid-19’a karşı aşılanması hedefleniyor. Sağlık yetkilileri, söz konusu yaş grubu aşılanmadıkça ülkenin "sürü bağışıklığına" ulaşabileceğinden şüphe duyduklarını bildirmişti.

EBEVEYNLER SICAK BAKMIYOR

Geçen hafta İsrail'de yapılan bir ankete göre; ebeveynlerin yüzde 27'sinin 12 yaşın altındaki çocuklarına aşı olmasına izin vereceği, yüzde 33'ünün aşıya karşı çıktığı ve yüzde 40'ının kararsız olduğu ortaya çıkmıştı.

Ülkede salgının başından beri 1 milyon 337 bin 153 kişi koronavirüse yakalanırken, toplam 8 bin 143 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...