Tgrt Haber
28 Ekim 2018 14:09

ABD'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı: Şeffaf olun!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'yla buluştuğunu belirten ABD Savunma Bakanı Mattis, Washington'ın şeffaf bir soruşturma istediğini söyledi.

ABD'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı: Şeffaf olun!
Suudi Arabistan

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'ten yeni bir Cemal Kaşıkçı açıklaması geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'yla görüştüğünü belirten Mattis, Washington'ın cinayet soruşturmasında şeffaflık istediğini söyledi. Kendisiyle birlikte Çek Cumhuriyeti'nin başkenti seyahat eden gazetecilere konuşan Mattis, "Şeffaflığa ihtiyacımız var, tam ve eksiksiz bir soruşturmaya" dedi.

Mattis, Bahreyn'in başkenti Manama'da dün de konuyla ilgili konuşmuş ve Suudi gazetecinin öldürülmesinin Orta Doğu'nun istikrarına zarar verdiğini dile getirmişti. ABD Savunma Bakanı, Washington'ın cinayetin sorumlularına yönelik ilave önlemler alabileceğini de belirtmişti.

Suudi Arabistan, 2 Ekim'de İstanbulBaşkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın binada öldürüldüğünü 18 gün sonra kabul etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...