Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 09:21

ABD'den 'Türkiye ile göçmen anlaşması' iddiasına yalanlama

Son dakika haberi: ABD'nin Ankara Büyükelçiği, Türkiye ile göçmen anlaşması iddiasına yalanladı. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Erdoğan ile Biden arasında yapılan anlaşma iddiası asılsızdır" denildi.

ABD'den 'Türkiye ile göçmen anlaşması' iddiasına yalanlama
ABD,biden,göçmen,afgan,afganistan,recep tayyip erdoğan

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye ile ABD arasında Afgan mülteci ve göçmenler konusunda anlaşma ve pazarlık yapıldığına dair iddiaların temelsiz olduğunu açıkladı. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir 'anlaşma' veya 'pazarlık' yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister."

Açıklama hem Türkçe hem İngilizce yapıldı.

KILIÇDAROĞLU: GİZLİ ANLAŞMA MI VAR?

Muhalefet Türkiye'ye yönelik Afgan göçü ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında gizli bir anlaşma yapıldığını ileri sürmüştü. Dün CHP lideri Kılıçadoğlu, AB ülkelerinin Afgan göçü ile ilgili Türkiye ile görüşülmeli çıkışını değerlendirirken "Neden Türkiye ile görüşülüyor. Türkiye Afganistan'ın komuşusu değil. Görüşülecekse İran ile görüşülmeli" tepkisini göstermişti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye ile ABD arasında gizli anlaşma mı var?" diye sormuştu. 

ABD, Büyükelçiliği'nin bu açıklamanın ardından paylaşım yapması dikkat çekti. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...