Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2015 01:20

ABD'den 'Türkiye' sorusuna tokat gibi cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadeledeki katkılarının önemine dikkati çekti.

ABD'den 'Türkiye' sorusuna tokat gibi cevap
abd, türkiye,

Kirby'ye, günlük basın toplantısında, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın "Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadelede daha fazlasını yapmasını istiyoruz" sözleri hatırlatılarak, kendisinin ise Ankara'nın çabalarından memnuniyet duyduğu yönündeki açıklamaları soruldu. ABD'nin Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında Türkiye'ye dönük "Farklı bir yaklaşım mı" olduğu sorusunun yöneltilmesi üzerine Kirby, "Hayır, burada farklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Koalisyon bünyesindeki tüm uluslar, herkes, daha fazlasını yapmalı. Sınır konusunun sorun olduğu konusunda, Türkler gibi, farkındayız. Onlar (Türkiye) bu yönde adım atıyor. Katkı sağladılar ve sağlamaya devam ediyorlar" yanıtını verdi.

''HALA BU KONUDA SORU ALMAYA DEV''

Kirby, Türkiye'nin örgüte yönelik hava harekatına katılmasına ilişkin anlaşmanın bazı detaylarının da sonlandırılmaya çalışıldığını, dolayısıyla bunun da "önemsiz" olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burada, Türkiye içinde iki milyon sığınmacıya bakan bir ulus var. Kendilerinin önemli güvenlik kaygıları var, yabancı terör örgütü olan PKK da hafta sonu gördüğümüz gibi, onlara saldırılarına devam ediyor. Şimdi Türkiye hava üslerinin kullanılmasına müsaade etti. Onlar yakında koalisyonun hava görev emrinde, koalisyonun hava operasyonu planlama döngüsü içinde uçuyor olacak ve ama ben 'Niçin daha fazlasını yapmıyorlar  Niçin yeteri kadar yardımda bulunmuyorlar ' diye burada soru almaya devam ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...