Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 16:48 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 17:02

ABD Dışişleri Sözcüsü 'Türklere neden geç vize veriyorsunuz?' sorusunu açık açık cevapladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a günlük basın toplantısında bir muhabir açık açık ''Türklere neden bu kadar uzun sürede vize veriyorsunuz?'' diye sordu. Sözcü Price ise neden olarak oldukça genel bir sebebi dile getirdi ve Türkiye'yle ilgili özel bir neden olmadığını vurguladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü 'Türklere neden geç vize veriyorsunuz?' sorusunu açık açık cevapladı
ned price,abd,vize

Türkiye'de bir süredir vize sorunları konuşulurken yaşanan gecikmeler konusunda ABD'den bir cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın dün düzenlenen günlük basın toplantısında bir muhabir, "Türklerin bu kadar uzun süre beklemesi için özel bir neden var mı?" diye sordu. Sözcü Price, Türkiye'deki uzun vize bekleme sürelerinin Covid kısıtlamalarından kaynaklandığını ve bunun Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Türklerin bu kadar uzun süre beklemesi için özel bir neden var mı" sorusuna şu yanıtı verdi; "Ne yazık ki bu sorunu tüm dünyada yaşıyoruz. Bu sorunun temel nedeni Covid, hâlâ uygulanan Covid kısıtlamaları ve kısıtlamaların yeni kaldırıldığı ülkelerde devam eden etkiler. Özel olarak Türkiye'yle ilgili bir şey olmadığı konusunda sizi temin ederim."

ABD Dışişleri Sözcüsü 'Türklere neden geç vize veriyorsunuz?' sorusunu açık açık cevapladı

''TÜRKİYE'YE ÖZEL BİR DURUM DEĞİL''

Price, ABD'nin vize için bekleme sürelerini kısaltmak için çalışmalar yaptıklarını bazı ülkelerde bu konuda başarılı olabildiklerini söyledi. Price, bu süreci Covid-19 öncesine döndürmeyi hedeflediklerini de belirtti. Bunun üzerine muhabir, Türkiye çevresindeki ülkelerde vize bekleme sürelerinin daha kısa olduğunu örneği Bosna Herseklilerin 5 günde, Yunanların ise 7 günde vize alabildiklerini belirterek, "Türkiye'de personel eksiğiniz mi var, yoksa Covid dışında bir şey mi var? Çünkü Türkiye'de bu sorun diğer ülkelerden çok daha büyük" diye sordu.

Bunun üzerine Price, "Her ülkede vize bekleme sürelerini etkileyen nüfus büyüklüğü gibi bir dizi faktör var. Elbette Türkiye bu saydığınız ülkelerden çok daha büyük bir nüfusa sahip. Bu nedenle bu sorunun sadece Türkiye'yle sınırlı olmadığı konusunda sizi temin ederim. Türkiye, çevre ülkeler ve tüm dünyada süreleri kısaltmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...