Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 11:59

ABD'den üçüncü doz aşı kararı

ABD Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı takviye dozlarının uygulanmasına 20 Eylül itibarıyla başlanacağını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü ise “güçlendirici aşı dozlarına şu an ihtiyaç yok” açıklamasında bulundu.

ABD'den üçüncü doz aşı kararı
abd,,aşı,,kovid 19,,sağlık,,dünya,,salgın,,pandemi,,koronavirüs,

ABD’nin koronavirüsle mücadelesinde aşılama çalışmaları sürüyor. ABD Sağlık Bakanlığı, virüse karşı mücadelede aşılamada yeni bir aşamaya geçileceğini açıkladı.

ABD Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, takviye dozlara 20 Eylül itibarıyla başlanacak. İkinci doz aşıyı en az 8 ay önce olmuş olan Amerikalılar üçüncü doz korona aşısı olabilecek. Takviye aşılar, ilk dozlarda olduğu gibi öncelikli olarak sağlık çalışanları, bakım evleri çalışanları ve ileri yaştakilere uygulanacak.

AŞININ KORUMAZI AZALDI

Kararın resmi olarak açıklandığı metinde, delta varyantına dikkat çekilerek aşının korumasının azaldığı vurgulandı. Etki süresinin uzatılabilmesi içinde takviye aşıya ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Pfizer/BioNTech ve Moderna’nın geliştirdiği aşıların, bağışıklık sistemi zayıf düşen kişilerde üçüncü doz olarak uygulanmasına onay kısa bir süre önce verilmişti.

Takviye aşı programı kararıysa özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlarda aşının etkisinin 6 ay sonra azalması üzerine alındı.

DSÖ: ÜÇÜNCÜ DOZA GEREK YOK

Dünya Sağlık Örgütü (DS) ise mevcut verilerin ışığında Kovid-19 ile mücadelede şu an için “güçlendirici” aşı dozuna ihtiyaç olmadığını belirtti. DSÖ uzmanlarından Soumya Swaminathan yaptığı açıklamada “Bugünkü verilere baktığımızda güçlendiricilere ihtiyaç olduğunu göstermediğine açıkça inanıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...