Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 00:15 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 09:25

ABD'den vatandaşlarına uyarı: Meksika’nın 6 eyaletine seyahat etmeyin

ABD hükümeti, vatandaşlarına güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek Meksina'nın 6 eyaletine seyahat etmemesi konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca diğer 17 seyahat edenlerinde dikkatli olması söylendi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD'den vatandaşlarına uyarı: Meksika’nın 6 eyaletine seyahat etmeyin
ABD,Meksika

ABD hükümeti, Meksika'da son dönemde artan şiddetli çatışmalar ve adam kaçırma olaylarından sonra vatandaşları uyarılarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının Meksika'nın 6 eyaletine seyehat etmemesi uyarısında bulunurken bu bölgelerde suç olaylarının sıkça görüldüğünün altı çizildi.

GİDECEKLERE 'TEKRAR DÜŞÜNÜN' TAVSİYESİ

Bakanlık ayrıca yine suç ve adam kaçırma olaylarının fazla olduğu sebebiyle Baja California, Durango, Chihuahua, Sonora, Jalisco, Morelos ve Guanajuato eyaletlerine seyahat etmek isteyen vatandaşlara da tekrar düşünmeleri tavsiyesinde bulundu.

17 EYALETE GİDENLER 'DİKKATLİ OLUN' UYARISI

Açıklamada sadece Yucatan ve Campeche eyaletlerine seyahat edenlerin normal önlemler almalarının yeterli olacağı belirtilirken, geriye kalan 17 eyalete seyahat edenler için de dikkatli olma uyarısı yapıldı.

GECE VE YALNIZ SEYAHAT ETMEK YASAK

ABD Dışişleri Bakanlığı, Meksika’da son günlerde cinayet, adam kaçırma, araç hırsızlığı ve soygun gibi suçlarda artış görüldüğü gerekçesiyle, ülkedeki ABD hükümeti çalışanlarının birçok bölgeye seyahat etmelerinin yasaklandığına ya da kısıtlandığına dikkat çekerek bu bölgelerdeki vatandaşlara acil yardım hizmeti sağlama imkanlarının sınırlı olacağını bildirdi. Meksika’daki ABD hükümeti çalışanlarına, riskli görülen bölgelerde yalnız ve gece seyahat etme kısıtlaması getirilirken, çok riskli sayılan bölgelerden ise kara yoluyla geçmelerinin yasaklandığı biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...