Tgrt Haber
06 Temmuz 2016 21:51

ABD'den yeni askeri karar

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da güvenlik sorununun devam ettiğini belirterek bölgedeki asker sayısının 8 bin 400 olacağını söyledi.

ABD'den yeni askeri karar
abd, barack obama,

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da bulunduracakları asker sayısını Beyaz Saray'da yaptığı toplantıda açıkladı. Obama, yıl sonunda asker sayısını 5 bin 500’e indirmeyeceklerini vurgulayarak, "Başkanlık süremin sonuna kadar Afganistan’da 8 bin 400 asker bulunduracağız. dedi.             

Barack Obama, Afganistan’da bulunan üst düzey askerle ve Savunma Bakanı Ashton Carter ile durumu değerlendirdikten sonra bu kararı aldığını söyledi.

YETKİLİLER 5 BİN 500 ASKERİ YETRSİZ BULMUŞTU

Afganistan’da güvenlik sorunun devam ettiğine dikkati çeken Obama, “Bu kararın ABD’nin menfaatine olacağına inanıyorum. Bu karar, Afgan müttefiklerimize başarılı olmaları için çok iyi bir imkan olacaktır” diye konuştu. ABD Kongresi’nde yapılan birçok oturumda, ABD Savunma Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Afganistan’da 5 bin 500 asker bulundurmanın yetersiz olacağını bildirmişlerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...