Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2022 06:37 - Güncelleme : 17 May 2022 07:03

ABD’den yeni hipersonik silah denemesi: Bu kez başarılı sonuçlandı

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, hipersonik silahı test ettiklerini açıkladı. Silah uçaktan ayrıldıktan hemen sonra hızlandırıcısının ateşlendiğini ve beklenen ses hızının 5 kat üzerine çıkarak hipersonik özellik gösterdiğine işaret edilen açıklamada, testin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD’den yeni hipersonik silah denemesi: Bu kez başarılı sonuçlandı
abd,hipersonik,füze

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve ‘nükleer silah’ gerginliği nedeniyle ülkeler arasındaki silahlanma yarışı sürüyor. Daha önce birkaç kez başarıyla hipersonik füzeleri test eden Rusya’nın ardından ABD’de harekete geçti. Daha önceki denemelerinde başarısız olan ABD bu kez başarıyla test edildiğini duyurdu.

“BAŞARILI ŞEKİLDE FIRLATILDI”

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ses hızının 5 kat üstü hıza ulaşan bir hipersonik silahı test ettiklerini açıkladı. Hava Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir B-52H tipi Stratofortress uçağı 14 Mayıs'ta Güney California kıyılarında bir AGM-183A Havadan Fırlatılan Acil Müdahale Silahını (ARRW) başarılı bir şekilde fırlattı." ifadelerine yer verildi.

SES HIZININ 5 KAT ÜZERİNE ÇIKTI

Silah uçaktan ayrıldıktan hemen sonra hızlandırıcısının ateşlendiğini ve beklenen ses hızının 5 kat üzerine çıkarak hipersonik özellik gösterdiğine işaret edilen açıklamada, testin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu silah Lockheed Martin tarafından geliştirilmiş ve yüksek hızda hassas hedefleri vurmak için tasarlanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...