Tgrt Haber
06 Mart 2019 21:47

ABD'den yeni Venezuela açıklaması

Beyaz Saray, Venezuela'da Juan Guaido öncülüğündeki demokratik geçişi güçlü bir şekilde desteklediklerini ve bu sürece katkı olarak yeni diplomatik ve ekonomik girişimlerde bulunacaklarını duyurdu.

ABD'den yeni Venezuela açıklaması
abd,,venezuela,

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Venezuela'da Juan Guaido  öncülüğündeki demokratik geçişi ve Meclis'i güçlü bir şekilde desteklemektedir.  Aynı zamanda bu geçişi desteklemek için yeni diplomatik ve ekonomik girişimler  arayışı içindedir." ifadesine yer verildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yla iş yapan diğer ülkelere ise  yaptırım uygulanacağı vurgulanan açıklamada, "Maduro'nun halkın varlığını  çalmasına izin vermeyeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da sosyal medya hesabı  Twitter üzerinden düzenli olarak Guaido lehine paylaşım yapmaya devam ediyor.  Bolton son olarak, Guaido'nun Başkan Maduro'ya karşı cumartesi günü düzenlemek  istediği protesto gösterilerine yönelik destek paylaşımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...