Tgrt Haber
27 Haziran 2020 06:08

ABD’den YPG/PKK’ya 21 milyon dolar yardım

Suriye'deki Esad rejimi ve destekçilerine yaptırımı öngören "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası"nı 17 Haziran'da uygulamaya koyan ABD, terör örgütü YPG/PKK'ya sahip çıktı.

ABD’den YPG/PKK’ya  21 milyon dolar yardım
abd,ypg,yardımi,terör

ABD'li yetkililer, yasadan etkilenmemesi için YPG/PKK'ya 21 milyon dolar nakit yardımda bulundu. Yasanın yürürlüğe girmesinden 1 gün sonra maddi destekle rahatlayan terör örgütü, işgali altındaki bölgelerde ödediği maaşlara %150 zam yaptı. Kaynaklar, ihtiyaç hâlinde desteğin süreceğinin vadedildiğini bildirdi. ABD öncülüğündeki DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Sözcüsü Albay Myles Caggins, AA'nın sorusu üzerine "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) adını kullanan YPG/PKK’ya Covid-19 önleme ve sağlık yardımı için 1,2 milyon dolar verdiklerini doğruladı. Caggins "Önceki değil, Sezar Yasası nedeniyle nakit para yardımında bulundunuz mu?" sorusuna ise konunun muhatabı olarak ABD Dışişleri Bakanlığını gösterdi. Bakanlık, kendilerinin örgüte herhangi bir maddi yardımda bulunmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...