Tgrt Haber
18 Kasım 2015 03:27

AB’de ‘IŞID’le savaş’ çatlağı

Almanya’dan gelen açıklama IŞİD’le mücadele tarzı konusunda çatlakların oluşmakta olduğunu gösterdi

AB’de ‘IŞID’le savaş’ çatlağı
ab, ışid,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın IŞİD’e savaş ilan edip ‘geniş kapsamlı koalisyon’ çağrısı yapmasının ardından gözler Avrupa Birliği’ne çevrildi. Fransa’nın Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ülkesinin sınır dışındaki askeri operasyonları ve IŞİD’le mücadele için Avrupa Birliği’nden yardım talep etti. Fransa’nın bu talebi AB ülkelerinin savunma bakanları tarafından da kabul edildi. Ancak AB’nin ne yapacağı henüz bilinmezken Almanya’dan gelen bir açıklama birlikte IŞİD’le mücadele tarzı konusunda çatlakların oluşmakta olduğunu gösterdi. Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Hollande’ın “IŞİD’le savaştayız” sözüne itiraz etti. Gabriel “IŞİD’le savaşa girildiğini söylemek sadece terör eylemini yapanlara fayda sağlar” uyarısında bulundu. Başbakan Merkel’in başında olduğu koalisyonun ortaklarından SPD’nin lideri olan Gabriel “Biz IŞİD’in özgür dünyaya savaş ilan ettiğini görüyoruz. Ancak IŞİD’le savaştan bahsetmek toplumumuzdaki savaş endişesini artırır, bu terörün hedeflediği, başarmak istediği de budur zaten” diye konuştu.

‘HER ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ’
Gabriel Bavyeralı Maliye Bakanı Soeder’in “Paris’teki saldırı her şeyi değiştirdi” diyerek göçmenlerin Avrupa’ya gelişine son verilmesi için yaptığı çağrıya da itiraz etti. Gabriel “Saldırı her şeyi değiştirmez, aksine şimdi birlikte durmalı barışı, demokrasiyi, özgürlüğü ve insanlığı birlikte savunmalıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...