Tgrt Haber
27 Kasım 2021 11:17

AB’den işgalci İsrail’e ‘yıkım’ tepkisi: Hukuksuz ve barışı baltalıyor

Avrupa Birliği, işgalci İsrail’in Filistinlilere ait ev ve işletmeleri yıkmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve barış umutlarını baltaladığını açıkladı.

AB’den işgalci İsrail’e ‘yıkım’ tepkisi: Hukuksuz ve barışı baltalıyor
İşgalci İsrail,Filistin,Kudüs

Kudüs'teki Avrupa Birliği (AB) Ofisi, İsrail'in Filistinlilere ait ev ve işletmeleri yıkmasına tepki verdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail’in yaptığı yıkımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve barış umutlarını baltaladığını açıkladı. Açıklamada Kudüs, El-Halil, Ramallah ve Nablus bölgelerinde 23 Kasım Salı günü Filistinlilere ait ev, ağıl ve henüz inşaat aşamasındaki yapıları yıktığı belirtildi. 

YIKIMLARDA YÜZDE 28 ARTIŞ 

Bir günlük yıkımlar sebebiyle 15'i çocuk 22 Filistinlinin evsiz kaldığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, İsrail’e hukuksuz uygulamalar ile yıkımlara son verilmesi çağrısında bulunuldu. Filistinlilere ait ev ve işletmelere yönelik yıkım ile el koyma uygulamalarının 2021 yılının ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21 artış gösterdiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca zorla evlerinden çıkarılan Filistinlilerin oranında da yüzde 28 artış görüldüğüne değinildi. 

AB’den işgalci İsrail’e ‘yıkım’ tepkisi: Hukuksuz ve barışı baltalıyor

11 BİN EVİ YIKTI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa eden İsrail, söz konusu bölgelerde ikamet eden Filistinlilere çeşitli zorluklar çıkarıyor. İsrail yönetimi, Batı Şeria'nın "C Bölgesi" ile Doğu Kudüs'te "imar izni" olmadığı gerekçesiyle Filistinlilere ait evleri zaman zaman zorla yıkıyor. Filistinlilerin ise "imar izni" almak için bazen yıllarca beklemeleri gerekiyor.
Filistinli sivil toplum kuruluşu Toprak Araştırmalar Merkezinin yayımladığı raporda, İsrail'in, işgalin başladığı tarih olan 1967'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 11 bin 900 evi yıktığı, 73 bin kişiyi ise yerinden ettiği belirtilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...