Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2014 21:04

AB’den Rusya’ya 'askeri adım' uyarısı

Putin ile telefonda görüşen AB Komisyonu Başkanı Barroso, Rusya’yı Ukrayna’da tek taraflı askeri eyleme girişmeme konusunda uyardı.

AB’den Rusya’ya 'askeri adım' uyarısı
Rusya, ukrayna, vladimir putin, barroso, Avrupa haberleri, Avrupa,

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Barroso’nun Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’yu telefonla arayarak Ukrayna’daki krizin insani boyutundan özellikle de sivil can kayıplarından giderek artan şekilde endişe duyduğunu vurguladığı ve uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesini talep ettiği kaydedildi. Açıklamada, Barroso’nun Putin ile yaptığı görüşmede Rus birliklerinin Ukrayna sınırları yakınında toplanmasından, sınırdan silah, ekipman ve savaşçı geçişinin sürmesinden endişe duyduğunu ve bu adımların krizin sakinleştirilmesine yönelik çabalara ters olduğunu belirttiği ifade edildi. Barroso’nun görüşmede, sivillerin yasa dışı silahlı grupların kontrolünde olan çatışma alanlarını güvenli ve özgür şekilde terk etmelerinin güvence altına alınması için Rusya’dan etkisini kullanmasını istediği belirtildi. AB’nin, Ukrayna krizi bağlamındaki rolü nedeniyle Rusya’ya karşı uygulamaya başladığı ekonomik içerikli yaptırımların ve Rusya’nın buna tepki olarak devreye soktuğu gıda ambargosunun da ele alındığı görüşmede, her iki liderin iletişim kanallarını açık tutmanın gerekliliği üzerinde uzlaştıklarının altı çizildi. AB Komisyonu, Barroso’nun Poroşenko ile yaptığı görüşmede ise AB’nin kriz bağlamındaki insani desteğini artırmaya hazır olduğu mesajını ilettiğini açıkladı. AB Komisyonu’nun yardım artırımıyla ilgili kararını bu hafta içinde alması öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...