Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2016 19:10

AB'den Türkiye'ye mesaj, 'Bizimle kalın'

Avrupa Komisyonu, Türkiye'yi yanlarında görmek istediklerini söyledi.

AB'den Türkiye'ye mesaj, 'Bizimle kalın'
ab, türkiye, mesaj,

Avrupa Komisyonu İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilik konularından sorumlu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, "Türkiye bütün kriterleri yerine getirirse AB de vize serbestisini sunmak yönünde kararlı. Bu kriterler sadece Türkiye'nin değil, bütün ülkelerin yerine getirmesi gereken kriterler" dedi.

Katainen, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla yapılan Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu'nun ilk toplantısında yaptığı konuştu. Katainen, ''Türkiye'nin ekonomik sağlığı AB'yi etkiliyor, AB'nin ekonomisi de Türkiye'yi yakından etkiliyor. Bu nedenle ekonomik işbirliğimizi ve ticari ilişkilerimizi derinleştirmemiz ve güçlendirmemiz lazım" diye konuştu.

'YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ'

''Biz Türkiye'yi daha fazla yanımızda görmek istiyoruz, işbirliği yapmak istiyoruz.'' diyen Katainen, şunları kaydetti:

''Üyelik görüşmeleri bizler için çok önemli. AB tabii ki Türkiye'ye adil bir muamele yapmak istiyor. Eğer Türkiye AB'nin bir üyesi olarak bütün kriterleri yerine getirirse Türkiye bir başvuru ülkesi, aday ülke gerekli ilerlemeleri kaydediyor."

'TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ'

BusinessEurope Üst Yöneticisi (CEO) Markus Beyrer, Türkiye ile AB arasında artırılmış bir diyalog sürecinin bulunduğunu belirterek, "Belki yanlış sebeplerden dolayı başlamış, ama herkes hem fikirdir ki önemli bir fırsat var karşımızda. Türkiye ile AB arasında güçlü ilişkileri var. Türk dostlarımızın masa etrafında bizimle birlikte oturması hayatımızın bir parçasıdır ve öyle olmuştur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...