Tgrt Haber
23 Ocak 2014 14:11

AB'den Ukrayna'ya diyalog çağrısı

Barroso, ülkedeki şiddet olaylarının tırmanması üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'i telefonla arayarak muhalefetle diyaloğa girmesini istedi.

AB'den Ukrayna'ya diyalog çağrısı
AB'den Ukrayna'ya çağrı, AB'den Ukrayna'ya diyalog çağrısı, ukrayna, ab,

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ülkede yaşanan son gelişmeler üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’i telefonla arayarak muhalefetle derhal ve en üst düzeyde diyaloğa girmesini istedi. Görüşmede, şiddetin artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Barroso’nun, AB’nin, “güç kullanımının siyasi duruma verilmesi gereken cevap olmadığı görüşünde olduğunu” Yanukoviç’e ilettiği bildirildi. AB Komisyonu sözcülerinden Olivier Bailly yaptığı açıklamada, olayların sakinleşmemesi halinde mevcut durumun Ukrayna ile olan ilişkiler açısından olası sonuçlarının değerlendirileceğini söyledi.
Bailly, AB Komisyonu’nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle’nin yarın Kiev’e giderek muhalefetin de dahil olduğu üst düzey görüşmeler yapacağını belirtti. Füle’nin yapacağı temaslara bağlı olarak AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın gelecek hafta Kiev’e gitmesinin gündeme gelebileceği de Bailly’nin altını çizdiği unsurlar arasında yer aldı. Görüşmede, Yanukoviç’in olağanüstü hal ilan etme niyetlerinin olmadığı konusunda Barroso’ya güvence verdiğini kaydeden Bailly, “Siyasi diyaloğa her türlü şansı verme niyetindeyiz. Önceliğimiz diyalog ama beklentilerimiz konusunda netiz. Ukrayna ile ilişkileri yeniden tanımlamak ise önceliğimiz değil” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...