Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2021 18:33

AB’den Yunanistan’a sığınmacı tepkisi: Verilen paralar kabul edilemez davranışlara gitti

Avrupa Birliği, Yunanistan’ın sığınmacılara yönelik yaptığı insanlık dışı muamele sonrası harekete geçti. AB Komisyonu soruşturma başlatılması isterken AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johanson ise, “AB’nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlar için alet ettiler” ifadelerini kullandı.

AB’den Yunanistan’a sığınmacı tepkisi: Verilen paralar kabul edilemez davranışlara gitti
AB,yunanistan,sığınmacı,göçmen

Yunanistan’ın sığınmacıları yönelik zulmü Avrupa Birliği’ni harekete geçirdi. Türkiye, uluslararası sularda sığınmacıları kurtararak olası faciaların önüne geçerken Yunanistan’a ulaşan sığınmacılar ise Yunan kuvvetleri tarafından Türk sularına itilerek ölüme terk edildi. Alman basınında yer alan haberlerde, AB Komisyonu’ndan Suriye savaşının başlamasıyla birlikte yoğunluk kazanan ve sınırı geçmeye çalışan mültecilere denizde ve karada çok sayıda insan hakları ihlali yapan Yunanistan’a ihlaller hakkında soruşturma açması yönünde talep geldiği bildirildi.

AB’NİN SINIRLARINI SAVUNUYORUZ TEZİ ÇÖKTÜ

AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johanson yaptığı açıklamada, Yunanistan’dan konuyu derinlemesine araştıracak bir soruşturma talep ederek, “Alman medyasının getirdiği veriler son derece güvenilir veriler. Yunanistan’ın yaptıkları şok edici. AB’nin verdiği paralar kabul edilemez davranışlar için alet edilmiş’’ ifadelerini kullandı. Yunanistan ise, görüntüler ile kayıt altına alınan insan hakları ihlallerini AB ülkelerinin göçmen istemeyişini fırsata çevirerek, ‘’AB’nin sınırlarını savunuyoruz’’ tezinin arkasına saklanarak suçlamaları reddediyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...