Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 16:37 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 17:16

ABD'li gazeteciden Erdoğan itirafı: Biden ve Jonshon'dan fazla soru aldı

Madrid'de düzenlenen tarihi NATO zirvesin dünya gündeminden düşmüyor. Tarihi zirveyi değerlendiren ABD'li gazeteci Michael Tracey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderler gibi belirlenen soruların aksine belirlenmeyen sorular aldığına dikkat çekti. Tracey ayrıca, Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Johnson ile ABD Başkanı Biden'dan fazla soruya cevap verdiğini de kaydetti.

ABD'li gazeteciden Erdoğan itirafı: Biden ve Jonshon'dan fazla soru aldı
Recep Tayyip Erdoğan,NATO,Biden,Jonshon

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO zirvesi, geniş yankı uyandırmaya devam ederken ABD’li gazeteci Michael Tracey,  tarihi zirve sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair yaşadığı şaşkınlığı paylaştı.

NATO zirvesi sonrası liderlerin aldığı soruları değerlendiren Tracey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceden belirlenen soru almamasına şaşırdığını ifade etti. Erdoğan'ın 'otoriter' olarak etiketlendiğini ancak önceden belirlenmeyen soruları cevapladığına dikkati çeken Tracey, "Erdoğan'ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi" ifadesini kullandı.

ABD'li gazeteciden Erdoğan itirafı: Biden ve Jonshon'dan fazla soru aldı

'ERDOĞAN DAHA ÇOK SORU ALDI'

Tracey ayrıca, diğer liderlerin aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha çok soru aldığını söyleyerek "Erdoğan'ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi. Erdoğan bana söz hakkı verip sorumu cevapladı. Ukrayna için diplomasi çağrısı yapan az sayıdaki NATO lideri olduğunu, buna karşın ABD/İngiltere'nin askeri gerginliği tırmandırma çağrısı yaptığını belirttim" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın önceden belirlenen sorula aldığına vurgu yapan ABD'li gazeteci, yalnızca önceden seçilen AP, NYT, Bloomberg, WSJ ve NBC'nin soru sorduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...