Tgrt Haber
12 Haziran 2021 11:52

ABD'li gazetecilerden Filistin çağrısı: İsrail işgalini gizlemeye son verilmeli

ABD medyasında görev alan 500’den fazla gazeteci, ortak bir mektup yayımladı. Mektupta ülkedeki haberlerde Filistin’deki İsrail işgali ve politikalarının gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı.

ABD'li gazetecilerden Filistin çağrısı: İsrail işgalini gizlemeye son verilmeli
filistin,ABD,israil işgali,ABD medyası

ABD’lı gazeteciler ülkedeki haberlerde Filistin'deki İsrail işgali ve politikalarıyla ilgili gerçeklerin yansıtılmasını talep eden "ABD medyasının Filistin'i ele almasına ilişkin açık mektup" başlığıyla ortak bir mektup kaleme alındı.

Yüzlerce gazetecinin bir araya geldiği mektupta Filistin'deki İsrail işgali ile ilgili gerçeklerin gizlendiği vurgulandı. İsrail işgalini ve Filistinlilere yönelik sistematik baskıyı gizlemeye son verilmesi çağrısı yapıldı.

Mektuba The Washington Post, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gibi ileri gelen medya kuruluşlarından muhabirler de dahil oldu. 514 gazetecinin imza attığı mektupta, şu ifadelere yer verildi.

"GERÇEĞİ BULMAK İLKEMİZ"

“Gerçeği bulmak ve güçlüleri hesaba çekmek gazeteciliğin temel ilkeleridir. Ancak onlarca yıldır haber sektörümüz israil ve filistin haberlerinde bu değerleri terk etti. Okuyucularımızı, haberin en temel yönlerini gizleyen bir anlatı ile yüzüstü bıraktık.”

Mektupta, gazetecilerin halkı doğru bilgilendirme gibi önemli bir misyonu olduğunun da altı çizildi.

“HİKAYEYİ DOĞRU YAZMALIYIZ”

“Hikayeyi doğru yazmak gibi bir sorumluluğumuz ve de kutsal bir yükümlülüğümüz var. Gerçeği haberleştirmedeki her başarısızlığımızda, okuyucularımızı, amacımızı ve nihayetinde filistin halkını başarısızlığa uğratıyoruz”

İsrailin Gazze'ye yönelik son işgal saldırıları 10 Mayıs'ta başlamış 11 gün sürmüştü. Saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...