Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2015 22:31

ABD'li gazetecinin savaş yalanına soruşturma

NBC Televizyonu, Irak savaşındaki yalanı yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalan ünlü haber sunucusu Brian Williams için kurum içi soruşturma başlattı

ABD'li gazetecinin savaş yalanına soruşturma
abd

Amerikan NBC Televizyonu, Irak savaşı sırasında yalan söylediği ortaya çıkan ana haber sunucusu Brian Williams hakkında, kurum içinde soruşturma başlattı. NBC'nin gece haberleri programı "Nightly News"ü sunan Williams, Irak Savaşı'nda bölgeden haber geçtiği sırada "düşman ateşi"yle vurulan helikopterde bulunduğunu bildirmiş, ancak yıllar sonra olayın gerçek olmadığının ortaya çıkması üzerine ünlü sunucu özür dileyerek programdaki görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Olayın ardından Williams'la birlikte ünlü Amerikan televizyon kanalının güvenilirliği de tartışma konusu oldu.

Tartışmaların büyümesi üzerine güvenilirliğinin sarsılmasından çekinen "NBC News"ün Başkanı Deborah Turness, ABD'de yalan söylediği için büyük tepki çeken Williams'la ilgili kanalın kurumsal bir iç soruşturma açacağını bildirdi.

Turness açıklamasında, "mantıklı tüm gerçeklerin toplanmasına yardımcı olacak bir ekip" oluşturduklarını belirterek, "Bundan sonraki adımların ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Williams'ın Irak'tayken içinde olduğunu iddia ettiği helikopterin uçuş mühendisi Lance Reynolds ise soysal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Üzgünüm dostum, benim helikopterimde bulunduğunu hatırlamıyorum. Hatırladığım, biz indikten sonra bana ne olduğunu sormak için bir saate yakın yürüdüğün" açıklamasında bulundu.

Williams geçen hafta, 2003 yılında Irak Savaşı sırasında düşman ateşiyle vurulan bir helikopterde bulunduğunu yanlışlıkla söylediğini belirterek dinleyicilerden özür dilerken, programdaki görevine de son verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...